UNOX

Profesjonalne piece konwekcyjno-parowe do restauracji, szkół, kantyn i cateringu

UNOX - Piece konwekcyjno-parowe

 

Od momentu założenia firmy w 1990 roku, Unox stał się wiodącą na świecie marką profesjonalnych pieców konwekcyjno-parowych, zarówno pod względem liczby sprzedanych urządzeń, jak i liczby gastronomicznych pieców konwekcyjno-parowych z certyfikatem ENERGY STAR®. Wiele się zmieniło od naszych początków, ale nie jest to przypadek naszego nieustannego dążenia do innowacji i rozwoju.

Dzięki zespołowi ponad składającego się z 1200 utalentowanych osób, jesteśmy obecni w ponad 42 krajach i dystrybuujemy nasze zaawansowane technologicznie piece gastronomiczne w ponad 110 krajach, w tym we Włoszech, gdzie znajduje się nasza siedziba główna i zakłady produkcyjne.

Nieustannie projektujemy nowe, wielokrotnie nagradzane rozwiązania, które minimalizują zużycie i emisje, jednocześnie zwiększając wyniki gotowania i wydajność. Dostarczamy technologie, które przekraczają oczekiwania nawet najbardziej wymagających szefów kuchni, stosując w naszych inteligentnych piekarnikach najbardziej atrakcyjne trendy w zakresie technologii i wzornictwa.

Jako producent pieców konwekcyjno-parowych i pieców mikrofalowo-konwekcyjnych, oferujemy urządzenia o różnych stopniach zaawansowania tak aby dostosować się do potrzeb każdego klienta. Nasze najbardziej zaawansowane technologicznie linie PLUS objęte zostały 4 letnią gwarancją co jest znacznie dłuższym okresem gwarancyjnym niż standardowa dwu letnia gwarancja oferowana przez konkurencje.

 

Piece konwekcyjno-parowe Unox Cheftop

Piece konwekcyjno-parowe Unox Cheftop są urządzeniami przystosowanymi do użytku w branży gastronomicznej oraz cukiernictwie. Mogą być wykorzystywane do różnych technik gotowania, takich jak gotowanie próżniowe, gotowanie na parze, suszenie, zapiekanie, pieczenie w różnych temperaturach (zarówno niskich, jak i wysokich), duszenie, smażenie oraz regeneracja potraw. Ponadto, można je wykorzystać do tworzenia wysmakowanych deserów i wytwarzania sztuki cukierniczej. 

Unox Cheftop to piece konwekcyjno-parowe szyte na miarę dla każdego restauratora. Producent oferuje piece w wersji ZERO, ONE, PLUS i Digital.ID tak aby idealnie dopasować piec konwekcyjno-parowy do każdego rodzaju gastronomii.

Piece konwekcyjno-parowe Unox Cheftop Zero

Unox CHEFTOP MIND.Maps™ ZERO to odpowiedź na potrzeby łatwego w obsłudze pieca konwekcyjno-parowego z możliwością dodawania wilgoci do najbardziej delikatnego cyklu gotowania.

Unox CHEFTOP Zero jest wyjątkowo praktycznym, solidnym i łatwym w obsłudze urządzeniem do gotowania, które idealnie sprawdzi się w tradycyjnych procesach gotowania, takich jak gotowanie na parze, pieczenie i przyrumienianie potraw. Wykorzystuje technologię STEAM.Plus, dzięki której możliwe jest gotowanie na parze oraz technologię AIR.Plus, która równomiernie rozprowadza ciepło w całej komorze, gwarantując jednolity efekt i skrócony czas pieczenia. Cheftop Zero to doskonały wybór dla kuchni, które poszukują perfekcyjnych rezultatów przy minimalnych kosztach inwestycyjnych.

Piec konwekcyjno-parowy Unox Cheftop Zero pozwala zapisać 99 programów pieczenia w 3 krokach każdy, pracuje w zakresie temperatur od 30 do 260 °C, posiada zaawansowane i automatyczne funkcje gotowania Unox Intensive Cooking:

  • DRY.Plus: szybko usuwa wilgoć z komory gotowania 
  • STEAM.Plus: tworzy natychmiastową wilgotność 
  • AIR.Plus: wiele wentylatorów z biegiem wstecznym i 2 ustawieniami prędkości
 

Główne cechy:

  • Komora pieca wykonana z wysokoodpornej stali nierdzewnej AISI 304 z zaokrąglonymi krawędziami 
  • Podwójne szkło
  • Oświetlenie komory gotowania za pomocą diod LED wbudowanych w drzwi
  • Podpórki na tace z systemem zapobiegającym przewróceniu
  • Zintegrowany z drzwiami system zbierania skroplin, który działa nawet przy otwartych drzwiach
  • 2-biegowy system wentylatora i wysokowydajne okrągłe elementy grzejne
 

Piece konwekcyjno-parowe Unox Cheftop One

Unox Cheftop One to Zaawansowany technologicznie piec konwekcyjno-parowy zdolny do obsługi różnych procesów gotowania (suszenie, gotowanie na parze, gotowanie w niskiej temperaturze, gotowanie sous vide, pieczenie, grillowanie, smażenie na patelni, regeneracja potraw i regeneracja talerzy) oraz pieczenia (świeże i mrożone pieczywo oraz ciasto). Dzięki technologii Unox Intensive Cooking, która gwarantuje doskonałe rezultaty dla każdego procesu.

Piec konwekcyjno-parowy Unox Cheftop One pozwala zapisać 1000 programów pieczenia w 9 krokach każdy, pracuje w zakresie temperatur od 30 do 260 °C, posiada zaawansowane i automatyczne funkcje gotowania Unox Intensive Cooking:

  • DRY.Plus: szybko usuwa wilgoć z komory gotowania 
  • STEAM.Plus: tworzy natychmiastową wilgotność 
  • AIR.Plus: wiele wentylatorów z biegiem wstecznym i 2 ustawieniami prędkości
 

Pieczenie manualne:

  • Zakres pracy: 30 °C – 260 °C
  • Do 9 kroków gotowania
  • CLIMA.Control: wilgotność lub suche powietrze ustawione o 10%
  • Delta T cooking z sondą rdzeniową
 

Zaawansowane i automatyczne funkcje gotowania Unox Intensive Cooking

  • DRY.Maxi™: szybko usuwa wilgoć z komory gotowania
  • STEAM.Maxi™: wytwarza nasyconą parę
  • AIR.Maxi™: zarządza wentylatorami z funkcją automatycznego cofania i funkcją pulsacyjną
  • CLIMALUX™: pełna kontrola wilgotności w komorze gotowania
 
Główne cechy:
 
  • ROTOR.Klean™: automatyczny system mycia
  • Komora pieca wykonana z wysokoodpornej stali nierdzewnej AISI 304 z zaokrąglonymi krawędziami
  • Podwójna szyba
  • Oświetlenie komory pieca za pomocą diod LED wbudowanych w drzwi
  • Prowadnice na tace GN z systemem zapobiegającym przewróceniu
  • Zintegrowany z drzwiami system zbierania kapiących kropli, który działa nawet przy otwartych drzwiach
  • 4-biegowy system wentylatora i wysokowydajne elementy grzewcze
  • Zintegrowany pojemnik na detergent DET&Rinse™
  • Dane Wi-Fi / USB: pobieranie/wgrywanie danych HACCP
  • Dane Wi-Fi / USB: pobieranie/wgrywanie programów 
 

Piece konwekcyjno-parowe Unox Cheftop PLUS

Zaawansowany technologicznie piec konwekcyjno-parowy Unox Cheftop Plus, został stworzony do procesów gotowania w gastronomii (suszenie, gotowanie na parze, gotowanie w niskiej temperaturze, gotowanie sous vide, pieczenie, grillowanie, smażenie na patelni, regeneracja i regeneracja talerzy) oraz do pieczenia świeżych lub mrożonych produktów dzięki technologiom Unox Intensive Cooking i Intelligence Performance, które gwarantują doskonałe wyniki i powtarzalność dla dowolnej wielkości wsadu. Automatyczne zarządzanie procesami gotowania (CHEFUNOX) zapewnia doskonałe rezultaty nawet bez przeszkolonego personelu.

Piec konwekcyjno-parowy Unox Cheftop PLUS posiada multum funkcji wyróżniających go na tle pieców oferowanych przez konkurencje. 

  • CHEFUNOX: wybierz coś do gotowania z biblioteki, a piec automatycznie ustawi wszystkie parametry
  • MULTI.TIME: zarządza do 10 procesami gotowania w tym samym czasie
  • MISE.EN.PLACE: synchronizuje wkładanie patelni, aby wszystkie potrawy były gotowe w tym samym czasie
  • MIND.Maps™: rysuj procesy gotowania bezpośrednio na wyświetlaczu
  • READY.COOK: gotowe do użycia ustawienia z nieskończonym czasem na szybki start
  •  

Tryb manualny:

  • Temperatura: 30 °C – 260 °C
  • Do 9 kroków gotowania
  • CLIMA.Control: wilgotność lub suche powietrze ustawione o 10%
  • Delta T gotowanie z sondą rdzeniową
  • MULTI.Point sonda rdzeniowa z 4 punktami pomiarowymi
  • SOUS-VIDE sonda rdzeniowa z 2 punktami pomiarowymi (wyposażenie opcjonalne)
 

Zaawansowane i automatyczne funkcje gotowania Unox Intensive Cooking

  • ADAPTIVE.Cooking™: automatycznie reguluje parametry gotowania, aby zapewnić powtarzalne rezultaty
  • CLIMALUX™: pełna kontrola wilgotności w komorze gotowania
  • SMART.Preheating: automatycznie ustawia temperaturę i czas trwania podgrzewania
  • AUTO.Soft: zarządza wzrostem ciepła, aby było bardziej delikatne
  • SENSE.Klean: ocenia stopień zabrudzenia piekarnika i sugeruje odpowiedni automatyczny cykl mycia
 
Główne cechy:
 
  • ROTOR. Klean™: automatyczny system mycia
  • Automatyczne mycie specjalne za osłoną wentylatora
  • Komora gotowania wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304 o wysokiej odporności z zaokrąglonymi krawędziami
  • Potrójne szkło
  • Oświetlenie komory gotowania za pomocą świateł LED wbudowanych w drzwi
  • Prowadnice na pojemniki GN z systemem zapobiegającym przechylaniu
  • Zintegrowany z drzwiami system zbierania skroplin, który działa nawet przy otwartych drzwiach
  • 4-biegowy system wentylatora i wysokowydajne elementy grzewcze
  • Zintegrowany pojemnik na detergent DET&Rinse™
  • Zintegrowane Wi-Fi
  • Dane Wi-Fi / USB: pobieranie / przesyłanie danych HACCP
  • Dane Wi-Fi / USB: pobieranie / przesyłanie programów
 

Jesteś zainteresowany piecem konwekcyjno-parowym UNOX?

Jesteś zainteresowany zakupem pieca konwekcyjno-parowego Unox? Posiadasz projekt albo prowadzisz obecnie restauracje do której szukasz nowego pieca? Skontaktuj się z nami, chętnie wycenimy piec konwekcyjno-parowy pasujący do koncepcji Twojej gastronomii. Możesz załączyć swoją specyfikacje a otrzymasz wycenę na piece konwekcyjno-parowe Unox

Potrzebujesz wsparcia?

Posiadasz projekt technologiczny i nie jesteś pewien czy nasza firma będzie mogła dostarczyć zaprojektowane dla Ciebie rozwiązania? A może szukasz konkretnego urządzenia i chciałbyś się dowiedzieć więcej informacji na jego temat zanim dokonasz wyboru? Skontaktuj się z nami! Znamy się na rzeczy i lubimy swoją pracę

Marcin Zganiacz (Handlowiec)

+48 503 443 111

Marcin Wencel (Handlowiec)

+48 609 105 996