UNOX
Profesjonalne piece konwekcyjno-parowe do restauracji, szkół, kantyn i cateringu
UNOX - Piece konwekcyjno-parowe
Od momentu założenia firmy w 1990 roku, Unox stał się wiodącą na świecie marką profesjonalnych pieców konwekcyjno-parowych, zarówno pod względem liczby sprzedanych urządzeń, jak i liczby gastronomicznych pieców konwekcyjno-parowych z certyfikatem ENERGY STAR®. Wiele się zmieniło od naszych początków, ale nie jest to przypadek naszego nieustannego dążenia do innowacji i rozwoju.
Dzięki zespołowi ponad składającego się z 1200 utalentowanych osób, jesteśmy obecni w ponad 42 krajach i dystrybuujemy nasze zaawansowane technologicznie piece gastronomiczne w ponad 110 krajach, w tym we Włoszech, gdzie znajduje się nasza siedziba główna i zakłady produkcyjne.
Nieustannie projektujemy nowe, wielokrotnie nagradzane rozwiązania, które minimalizują zużycie i emisje, jednocześnie zwiększając wyniki gotowania i wydajność. Dostarczamy technologie, które przekraczają oczekiwania nawet najbardziej wymagających szefów kuchni, stosując w naszych inteligentnych piekarnikach najbardziej atrakcyjne trendy w zakresie technologii i wzornictwa.
Jako producent pieców konwekcyjno-parowych i pieców mikrofalowo-konwekcyjnych, oferujemy urządzenia o różnych stopniach zaawansowania tak aby dostosować się do potrzeb każdego klienta. Nasze najbardziej zaawansowane technologicznie linie PLUS objęte zostały 4 letnią gwarancją co jest znacznie dłuższym okresem gwarancyjnym niż standardowa dwu letnia gwarancja oferowana przez konkurencje.
Piece konwekcyjno-parowe Unox Cheftop
Piece konwekcyjno-parowe Unox Cheftop są urządzeniami przystosowanymi do użytku w branży gastronomicznej oraz cukiernictwie. Mogą być wykorzystywane do różnych technik gotowania, takich jak gotowanie próżniowe, gotowanie na parze, suszenie, zapiekanie, pieczenie w różnych temperaturach (zarówno niskich, jak i wysokich), duszenie, smażenie oraz regeneracja potraw. Ponadto, można je wykorzystać do tworzenia wysmakowanych deserów i wytwarzania sztuki cukierniczej.
Unox Cheftop to piece konwekcyjno-parowe szyte na miarę dla każdego restauratora. Producent oferuje piece w wersji ZERO, ONE, PLUS i Digital.ID tak aby idealnie dopasować piec konwekcyjno-parowy do każdego rodzaju gastronomii.
Piece konwekcyjno-parowe Unox Cheftop Zero
Unox CHEFTOP MIND.Maps™ ZERO to odpowiedź na potrzeby łatwego w obsłudze pieca konwekcyjno-parowego z możliwością dodawania wilgoci do najbardziej delikatnego cyklu gotowania.
Unox CHEFTOP Zero jest wyjątkowo praktycznym, solidnym i łatwym w obsłudze urządzeniem do gotowania, które idealnie sprawdzi się w tradycyjnych procesach gotowania, takich jak gotowanie na parze, pieczenie i przyrumienianie potraw. Wykorzystuje technologię STEAM.Plus, dzięki której możliwe jest gotowanie na parze oraz technologię AIR.Plus, która równomiernie rozprowadza ciepło w całej komorze, gwarantując jednolity efekt i skrócony czas pieczenia. Cheftop Zero to doskonały wybór dla kuchni, które poszukują perfekcyjnych rezultatów przy minimalnych kosztach inwestycyjnych.
Piec konwekcyjno-parowy Unox Cheftop Zero pozwala zapisać 99 programów pieczenia w 3 krokach każdy, pracuje w zakresie temperatur od 30 do 260 °C, posiada zaawansowane i automatyczne funkcje gotowania Unox Intensive Cooking:
- DRY.Plus: szybko usuwa wilgoć z komory gotowania
- STEAM.Plus: tworzy natychmiastową wilgotność
- AIR.Plus: wiele wentylatorów z biegiem wstecznym i 2 ustawieniami prędkości
Główne cechy:
- Komora pieca wykonana z wysokoodpornej stali nierdzewnej AISI 304 z zaokrąglonymi krawędziami
- Podwójne szkło
- Oświetlenie komory gotowania za pomocą diod LED wbudowanych w drzwi
- Podpórki na tace z systemem zapobiegającym przewróceniu
- Zintegrowany z drzwiami system zbierania skroplin, który działa nawet przy otwartych drzwiach
- 2-biegowy system wentylatora i wysokowydajne okrągłe elementy grzejne
Piece konwekcyjno-parowe Unox Cheftop One
Unox Cheftop One to Zaawansowany technologicznie piec konwekcyjno-parowy zdolny do obsługi różnych procesów gotowania (suszenie, gotowanie na parze, gotowanie w niskiej temperaturze, gotowanie sous vide, pieczenie, grillowanie, smażenie na patelni, regeneracja potraw i regeneracja talerzy) oraz pieczenia (świeże i mrożone pieczywo oraz ciasto). Dzięki technologii Unox Intensive Cooking, która gwarantuje doskonałe rezultaty dla każdego procesu.
Piec konwekcyjno-parowy Unox Cheftop One pozwala zapisać 1000 programów pieczenia w 9 krokach każdy, pracuje w zakresie temperatur od 30 do 260 °C, posiada zaawansowane i automatyczne funkcje gotowania Unox Intensive Cooking:
- DRY.Plus: szybko usuwa wilgoć z komory gotowania
- STEAM.Plus: tworzy natychmiastową wilgotność
- AIR.Plus: wiele wentylatorów z biegiem wstecznym i 2 ustawieniami prędkości
Pieczenie manualne:
- Zakres pracy: 30 °C – 260 °C
- Do 9 kroków gotowania
- CLIMA.Control: wilgotność lub suche powietrze ustawione o 10%
- Delta T cooking z sondą rdzeniową
Zaawansowane i automatyczne funkcje gotowania Unox Intensive Cooking
- DRY.Maxi™: szybko usuwa wilgoć z komory gotowania
- STEAM.Maxi™: wytwarza nasyconą parę
- AIR.Maxi™: zarządza wentylatorami z funkcją automatycznego cofania i funkcją pulsacyjną
- CLIMALUX™: pełna kontrola wilgotności w komorze gotowania
- ROTOR.Klean™: automatyczny system mycia
- Komora pieca wykonana z wysokoodpornej stali nierdzewnej AISI 304 z zaokrąglonymi krawędziami
- Podwójna szyba
- Oświetlenie komory pieca za pomocą diod LED wbudowanych w drzwi
- Prowadnice na tace GN z systemem zapobiegającym przewróceniu
- Zintegrowany z drzwiami system zbierania kapiących kropli, który działa nawet przy otwartych drzwiach
- 4-biegowy system wentylatora i wysokowydajne elementy grzewcze
- Zintegrowany pojemnik na detergent DET&Rinse™
- Dane Wi-Fi / USB: pobieranie/wgrywanie danych HACCP
- Dane Wi-Fi / USB: pobieranie/wgrywanie programów
Piece konwekcyjno-parowe Unox Cheftop PLUS
Zaawansowany technologicznie piec konwekcyjno-parowy Unox Cheftop Plus, został stworzony do procesów gotowania w gastronomii (suszenie, gotowanie na parze, gotowanie w niskiej temperaturze, gotowanie sous vide, pieczenie, grillowanie, smażenie na patelni, regeneracja i regeneracja talerzy) oraz do pieczenia świeżych lub mrożonych produktów dzięki technologiom Unox Intensive Cooking i Intelligence Performance, które gwarantują doskonałe wyniki i powtarzalność dla dowolnej wielkości wsadu. Automatyczne zarządzanie procesami gotowania (CHEFUNOX) zapewnia doskonałe rezultaty nawet bez przeszkolonego personelu.
Piec konwekcyjno-parowy Unox Cheftop PLUS posiada multum funkcji wyróżniających go na tle pieców oferowanych przez konkurencje.
- CHEFUNOX: wybierz coś do gotowania z biblioteki, a piec automatycznie ustawi wszystkie parametry
- MULTI.TIME: zarządza do 10 procesami gotowania w tym samym czasie
- MISE.EN.PLACE: synchronizuje wkładanie patelni, aby wszystkie potrawy były gotowe w tym samym czasie
- MIND.Maps™: rysuj procesy gotowania bezpośrednio na wyświetlaczu
- READY.COOK: gotowe do użycia ustawienia z nieskończonym czasem na szybki start
Tryb manualny:
- Temperatura: 30 °C – 260 °C
- Do 9 kroków gotowania
- CLIMA.Control: wilgotność lub suche powietrze ustawione o 10%
- Delta T gotowanie z sondą rdzeniową
- MULTI.Point sonda rdzeniowa z 4 punktami pomiarowymi
- SOUS-VIDE sonda rdzeniowa z 2 punktami pomiarowymi (wyposażenie opcjonalne)
Zaawansowane i automatyczne funkcje gotowania Unox Intensive Cooking
- ADAPTIVE.Cooking™: automatycznie reguluje parametry gotowania, aby zapewnić powtarzalne rezultaty
- CLIMALUX™: pełna kontrola wilgotności w komorze gotowania
- SMART.Preheating: automatycznie ustawia temperaturę i czas trwania podgrzewania
- AUTO.Soft: zarządza wzrostem ciepła, aby było bardziej delikatne
- SENSE.Klean: ocenia stopień zabrudzenia piekarnika i sugeruje odpowiedni automatyczny cykl mycia
- ROTOR. Klean™: automatyczny system mycia
- Automatyczne mycie specjalne za osłoną wentylatora
- Komora gotowania wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304 o wysokiej odporności z zaokrąglonymi krawędziami
- Potrójne szkło
- Oświetlenie komory gotowania za pomocą świateł LED wbudowanych w drzwi
- Prowadnice na pojemniki GN z systemem zapobiegającym przechylaniu
- Zintegrowany z drzwiami system zbierania skroplin, który działa nawet przy otwartych drzwiach
- 4-biegowy system wentylatora i wysokowydajne elementy grzewcze
- Zintegrowany pojemnik na detergent DET&Rinse™
- Zintegrowane Wi-Fi
- Dane Wi-Fi / USB: pobieranie / przesyłanie danych HACCP
- Dane Wi-Fi / USB: pobieranie / przesyłanie programów
Jesteś zainteresowany piecem konwekcyjno-parowym UNOX?
Jesteś zainteresowany zakupem pieca konwekcyjno-parowego Unox? Posiadasz projekt albo prowadzisz obecnie restauracje do której szukasz nowego pieca? Skontaktuj się z nami, chętnie wycenimy piec konwekcyjno-parowy pasujący do koncepcji Twojej gastronomii. Możesz załączyć swoją specyfikacje a otrzymasz wycenę na piece konwekcyjno-parowe Unox
Potrzebujesz wsparcia?
Posiadasz projekt technologiczny i nie jesteś pewien czy nasza firma będzie mogła dostarczyć zaprojektowane dla Ciebie rozwiązania? A może szukasz konkretnego urządzenia i chciałbyś się dowiedzieć więcej informacji na jego temat zanim dokonasz wyboru? Skontaktuj się z nami! Znamy się na rzeczy i lubimy swoją pracę
+48 503 443 111
+48 609 105 996