Italforni Caruso to prawdziwy piec do pizzy neapolitańskiej z certyfikatem AVPN Associazione Verace Pizza Napoletana.

Italforni Caruso® to pierwszy elektryczny piec do pizzy, który oferuje identyczną wydajność jak tradycyjny piec opalany drewnem, z rzeczywistą maksymalna temperatura 530°C. Najlepsze materiały
i komponenty gwarantują solidność i odporność na wysokie
temperatury, maksymalna wydajność przy minimalnej
konsumpcji prądu. Pieczenie pizzy neapolitańskiej nigdy nie było łatwiejsze.

Przewaga elektrycznego pieca do pizzy nad tradycyjnym piecem opalanym drewnem jest brak konieczności magazynowania drewna owocowego które zajmuje miejsce ale i wentylacji nad piecem która w przypadku paliw stałych takich jak drewno,  jest zdecydowanie bardziej wymagająca. Czyszczenie pieca to kolejny aspekt który w przypadku pieca elektrycznego jest zdecydowanie łatwiejszy. Elektryczny piec do pizzy neapolitańskiej Italforni Caruso ma bardzo solidnie wykonaną izolacje komory dzięki której zużycie energii wynosi c.a. 50% mocy przyłączeniowej w cyklu dobowym. Piec Caruso nagrzewa się do 500 stopni w 75 minut!

PIEC POSIADA CERTYFIKAT AVPN CO DAJE GWARANCJE JEGO AUTENTYCZNOŚCI I ZGODNOŚCI Z WYSOKIMI STANDARDAMI ASSOCIAZIONE VERACE PIZZA NAPOLETANA

 

Specyfikacja techniczna :

  • Podłoże komory wykonane z certyfikowanego „Biscotto di Sorrento”
  • Temperatura obudowy pieca wynosi ok 30 stopni celsjusza
  • Podwójne oświetlenie komory z możliwością wymiany od wewnątrz i zewnątrz
  • Wykończenie w czarnym kolorze w macie i połysku
  • Nowoczesny i intuicyjny panel sterowania o wysokiej rozdzielczości
  • Niezależne sterowanie elementami grzewczymi spodu i górnej części komory pieca
  • Moduł okapu z możliwością dokupienia wentylatora
  • Szuflada na łopaty i akcesoria
  • Neutralna podstawa pieca (możliwość zamówienia pieca z podstawą garowniczą)
  • Maksymalna temperatura pieczenia do 530C
  • Ultra szybkie nagrzewanie komory do temperatury pracy
 
Posiadamy piec Italforni Caruso w naszym showroomie w którym prowadzimy również pokazy z pizzy neapolitańskiej, tradycyjnej, pizzy al Taglio jak również pizzy in pala! Nasz piec można przetestować we własnym zakresie przywożąc do nas swoje ciasto albo można się z nami umówić na pokaz pieca na który my przygotujemy ciasto według naszej receptury i na naszym składnikach wykonamy pokaz urządzenia.
Decydując się na zakup pieca Italforni Caruso w naszej firmie, gwarantujemy 2 dniowe szkolenie z przygotowania pizzy neapolitańskiej wykonywane przez certyfikowanego Pizzaiolo z wieloletnim doświadczeniem.
 

Piec Italforni Caruso występuje w czterech wariantach:

Piec na podstawie otwartej o pojemności 6 pizz o średnicy 35cm –> ZOBACZ OFERTĘ

Piec na podstawie garowniczej o pojemności 6 pizz o średnicy 35cm –> ZOBACZ OFERTĘ

Piec na podstawie otwartej o pojemności 9 pizz o średnicy 35cm –> ZOBACZ OFERTĘ

Piec na podstawie garowniczej o pojemności 9 pizz o średnicy 35cm –> ZOBACZ OFERTĘ

Ceny podlegają negocjacji!

W razie jakichkolwiek pytań, zapraszamy do kontaktu!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *