CUPPONE

ELEKTRYCZNE I GAZOWE PIECE DO PIZZY

CUPPONE - Elektryczne i gazowe piece do pizzy

Założona w 1963 roku przez braci Lorenzo, Luigi i Paolo Cuppone, firma od razu wyspecjalizowała się w produkcji pieców elektrycznych, pieców gazowych i sprzętu dla profesjonalistów zajmujących się pizzą. Ciągłe badania i eksperymenty nad nowym sprzętem, które nadal są naszą mocną stroną, doprowadziły nas do wynalezienia i opatentowania produktów i rozwiązań, które zrewolucjonizowały sposób robienia pizzy.

Obecnie Cuppone działa w dwóch fabrykach o powierzchni około 5000 metrów kwadratowych, w których przeprowadzane są wszystkie etapy przetwarzania: od cięcia blachy, poprzez gięcie i kształtowanie, spawanie, produkcję półproduktów, aż po montaż i testowanie gotowego produktu. Wybór materiałów, projektowanie, badania i marketing są zarządzane bezpośrednio przez dzieci założycieli, wspomagane przez wysoce profesjonalnych techników i pracowników.

Nasze doświadczenie doprowadziło nas do wynalezienia i opatentowania maszyn i pieców, które zrewolucjonizowały sposób robienia pizzy.

Dziś nadal podążamy ścieżką badań i innowacji, aby oferować innowacyjne urządzenia i umacniać markę CUPPONE na świecie.

NASZE PIECE I URZĄDZENIA SĄ GWARANCJĄ SUKCESU DLA TYCH, KTÓRZY JE SPRZEDAJĄ I TYCH, KTÓRZY ICH UŻYWAJĄ.

Elektryczny piec do pizzy z obrotowym talerzem Cuppone Giotto

Piec do pizzy Cuppone Giotto to maksymalna precyzja i kontrola wydajności, szybkie i równomierne pieczenie, duża praktyczność i ergonomia. To zalety elektrycznego pieca obrotowego GIOTTO drugiej generacji, przeprojektowanego z wykorzystaniem technologii ekranu dotykowego. Dzięki nowemu systemowi sterowania z ekranem dotykowym można: niezależnie i bardziej precyzyjnie regulować temperaturę komory i dna pieca, kontrolować moc dwóch grup elementów grzejnych (górnej i dolnej) od 0% do 100%, regulować prędkość i kierunek obrotu płyty szamotowej pieca oraz  regulować poziom wyciągu okapu. Elektroniczny panel sterowania pozwala zaplanować pieczenie; zaplanować cotygodniowe godziny uruchomienia pieca i zoptymalizować zużycie energii.
Podczas transportu i instalacji możliwe jest obrócenie pieca do pizzy na wsporniku wyposażonym w kółka, dzięki czemu maksymalne wymiary wynoszą 79 cm szerokości i 196 cm wysokości, co umożliwia przejazd przez zwykłe drzwi.

Piec do pizzy Cuppone Giotto dostępny jest w 2 rozmiarach:

Piec do pizzy Cuppone Giotto GT110/1TS to piec o pojemności 7 pizz o średnicy 35cm i powierzchnią roboczą o średnicy 1100mm 

Piec do pizzy Cuppone Giotto GT140/1TS to piec o pojemności 10 pizz o średnicy 35cm i powierzchnią roboczą o średnicy 1400mm

Główne zalety elektrycznego pieca z obrotowym talerzem Cuppone Giotto:

  • Konstrukcja ze stali nierdzewnej
  • Podłoga do gotowania z kamienia kordierytowego, zamontowana na obrotowej ramie
  • Izolacja z odparowanej wełny mineralnej
  • Drzwi z panoramiczną szybą
  • Uszczelnienie termiczne między drzwiami a komorą gotowania
  • Regulowany otwór kominowy
  • Łatwy dostęp do wszystkich podzespołów elektrycznych
  • Pancerne elementy nad i pod kamieniami
  • Oddzielne cyfrowe sterowanie temperaturą komory i podłogi
  • Oddzielne cyfrowe sterowanie mocą górnych i dolnych elementów grzejnych
  • Harmonogram pracy / pieczenia
  • Sygnał alarmowy końca pieczenia
  • Podwójne oświetlenie wnętrza lampami halogenowymi
  • Podwójna prędkość obrotowa (do załadunku i pieczenia)
  • Możliwość odwrócenia czujnika obrotów
  • Programowalne przyspieszenie pracy pieca z uwzględnieniem obrotów
  • Termostat bezpieczeństwa
  • Otwór wentylacyjny

 

Elektryczny piec do pizzy Cuppone Michelangelo

Piec do pizzy Cuppone Michelangelo jest zaprojektowany i technologicznie gotowy do wszystkich rodzajów pieczenia

Elektryczne piece do pizzy Michelangelo zostały wyposażone w podłoże szamotowe z kordierytu, niezależne górne i dolne elementy grzewcze oraz zintegrowany system odzyskiwania ciepła w komorze pieczenia. Cuppone Michelangelo jest dostępny w wersji z ekranem dotykowym z programowaniem pieczenia i pracy, zintegrowanymi funkcjami pirolizy, z trybem ECONOMY i FAST RECOVERY lub w wersji CD z elektroniczną płytą sterującą.

Wszechstronny i praktyczny jednokomorowy lub dwukomorowy piec do pizzy elektryczny z zaokrągloną obudową wykonaną ze stali nierdzewnej.

WERSJA TS (Touch Screen): System sterowania z ekranem dotykowym z możliwością ustawienia temperatury komory i mocy dwóch grup elementów (górnych i dolnych) oddzielnie od 0% do 100%; zintegrowane funkcje PYROLYSIS, ECONOMY i FAST RECOVERY, programowanie gotowania, alarm końca pieczenia, timer tygodniowy, programator.

WERSJA CD (Control Digital): Cyfrowy system sterowania, możliwość ustawienia temperatury komory i mocy dwóch grup elementów (górnych i dolnych) oddzielnie: „OFF” wyłączony, „MIN” 33% lub „MAX” 100%; alarm końca czasu pracy, programowalny zapłon piekarnika z odliczaniem do 99 godzin.

Piec do pizzy Cuppone Michelangelo dostępny jest w 4 rozmiarach:

Piec do pizzy Cuppone Michelangelo ML435/1 o piec o pojemności 4 pizz o średnicy 35cm i powierzchnią roboczą o rozmiarach 720x720mm

Piec do pizzy Cuppone Michelangelo ML635/1 (Wersja głęboka) o piec o pojemności 6 pizz o średnicy 35cm i powierzchnią roboczą o rozmiarach 720x1080mm 

Piec do pizzy Cuppone Michelangelo ML635L/1 (Wersja szeroka) o piec o pojemności 6 pizz o średnicy 35cm i powierzchnią roboczą o rozmiarach 1080x720mm

Piec do pizzy Cuppone Michelangelo ML935/1 (Wersja głęboka) o piec o pojemności 9 pizz o średnicy 35cm i powierzchnią roboczą o rozmiarach 1080x1080mm  

Każdy wyżej wymieniony piec może być zamówiony z cyfrowym albo dotykowym panelem sterowania. Piece mogą być piętrowane do 3 poziomów

Wszystkie modele mogą być dostarczane z podstawą (z kółkami lub bez oraz, z wyjątkiem modelu 435, z wycięciem na mikser spiralny lub bez) i okapem (z silnikiem 5-biegowym lub bez).

Główne zalety elektrycznego pieca do pizzy Cuppone Michelangelo:

  • Wyoblona obudowa ze stali nierdzewnej
  • Komora gotowania ze stali nierdzewnej
  • Podłoże do gotowania z szamotu wykonanego z kordierytu
  • Izolacja z odparowanej wełny mineralnej
  • Drzwi z podwójną szybą panoramiczną oraz systemem otwierania i zamykania ze sprężyną dociskową
  • Uszczelnienie termiczne między drzwiami a komorą gotowania
  • Zintegrowany system odzyskiwania ciepła w komorze gotowania
  • Elektrycznie regulowany otwór kominowy
  • Oddzielna grupa sterowania
  • Komora komponentów elektrycznych oddzielona od piekarnika
  • Opancerzone pojedyncze elementy na górnej i dolnej części komory
  • Termostat bezpieczeństwa
  • Wentylator chłodzący

 

Elektryczny piec do pizzy Cuppone Donatello

Piec do pizzy Cuppone Donatello to idealne rozwiązanie dla kogoś szukającego wysokiej jakości i solidnego wykonania w niskiej cenie.

Piece do pizzy Cuppone Donatello to idealne rozwiązanie dla restauracji serwujących pizzę, które mają ograniczony budżet. Są one wykonane z trwałej stali nierdzewnej zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz komory, a spód komory pokryty jest wysokiej jakości szamotem. Dzięki solidnej izolacji komory, piece utrzymują pożądaną temperaturę, rzadziej potrzebując dodatkowego podgrzewania, co prowadzi do oszczędności energii.

Ponadto, piece są dostępne w dwóch wersjach: Wersja D, czyli Digital, pozwala nam wybrać temperaturę komory oraz regulować moc dwóch oddzielnych grup grzewczych na górze i na dole komory w zakresie od 0 do 100%. Możemy zapisać programy pieczenia, a także piec posiada sygnał dźwiękowy informujący o zakończeniu pracy lub gotowości do pracy.

Wersja CD, czyli Control System with Digital switches, pozwala również na niezależne ustawienie temperatury górnych i dolnych elementów grzewczych w trybie minimum lub maksimum. Niestety, w tej wersji nie ma możliwości zapisywania programów. Piec również posiada sygnał dźwiękowy.

Piec do pizzy Cuppone Donatello dostępny jest w 4 rozmiarach:

Piec do pizzy Cuppone Michelangelo DN435/1 o piec o pojemności 4 pizz o średnicy 35cm i powierzchnią roboczą o rozmiarach 720x720mm

Piec do pizzy Cuppone Michelangelo DN635/1 (Wersja głęboka) o piec o pojemności 6 pizz o średnicy 35cm i powierzchnią roboczą o rozmiarach 720x1080mm 

Piec do pizzy Cuppone Michelangelo DN635L/1 (Wersja szeroka) o piec o pojemności 6 pizz o średnicy 35cm i powierzchnią roboczą o rozmiarach 1080x720mm

Piec do pizzy Cuppone Michelangelo DN935/1 (Wersja głęboka) o piec o pojemności 9 pizz o średnicy 35cm i powierzchnią roboczą o rozmiarach 1080x1080mm  

Każdy wyżej wymieniony piec może być zamówiony z cyfrowym albo dotykowym panelem sterowania. Piece mogą być piętrowane do 2 poziomów

Wszystkie modele mogą być dostarczane z podstawą (z kółkami lub bez oraz, z wyjątkiem modelu 435, z wycięciem na mikser spiralny lub bez) i okapem (z silnikiem 5-biegowym lub bez).

Główne zalety elektrycznego pieca do pizzy Cuppone Donatello:

  • Obudowa pieca ze stali nierdzewnej
  • Komora pieca wykonana ze stali nierdzewnej
  • Podłoże komory wykonane z szamotu z kordierytu
  • Izolacja komory z odparowanej wełny mineralnej
  • Uszczelnienie termiczne między drzwiami a komorą pieca do pizzy
  • Zintegrowany system odzyskiwania ciepła w komorze pieca
  • Regulowany otwór kominowy
  • Komora komponentów elektrycznych odizolowana od komory pieca
  • Opancerzone pojedyncze elementy zainstalowane na górnej i dolnej części komory pieca
  • Oświetlenie komory pieca lampą 12V
  • Termostat bezpieczeństwa
  • Wentylator chłodzący
 

Jesteś zainteresowany piecami Cuppone?

Jeśli szukasz najwyższej klasy pieca do pizzy Cuppone do swojej pizzerii czy restauracji to trafiłeś w dobre miejsce. Skontaktuj się z nami a otrzymasz ofertę na piece do pizzy Cuppone które będą w stanie sprostać Twoim oczekiwaniom

Potrzebujesz wsparcia?

Posiadasz projekt technologiczny i nie jesteś pewien czy nasza firma będzie mogła dostarczyć zaprojektowane dla Ciebie rozwiązania? A może szukasz konkretnego urządzenia i chciałbyś się dowiedzieć więcej informacji na jego temat zanim dokonasz wyboru? Skontaktuj się z nami! Znamy się na rzeczy i lubimy swoją pracę

Marcin Zganiacz (Handlowiec)

+48 503 443 111

Marcin Wencel (Handlowiec)

+48 609 105 996