BERTO'S

Profesjonalne urządzenia grzewcze z linii 700 i 900

Berto's - Urządzenia grzewcze

Berto’s to włoska marka produkująca urządzenia gastronomiczne z linii 700 i 900. Firma Berto’s została założona w 1973 roku w Padwie. Firma produkuje profesjonalne urządzenie grzewcze z linii 700 i 900 w wersji nastawnej i wolnostojącej które mogą być ustawione w ciągu grzewczym albo odpowiednio dobrane, mogą stworzyć wyspę grzewczą. Producent oferuje takie urządzenia jak: Kuchnie gazowe, kuchnie elektryczne, kuchnie indukcyjne, frytownice elektryczne, frytownice gazowe, makaroniarki gazowe, makaroniarki elektryczne, płyty grillowe, grille lawowe, patelnie przechylne czy kotły warzelne. Berto’s oferuje swoje urządzenia w serii o głębokości 700mm i 900mm dla małej, średniej i dużej gastronomii. Dodatkowo, producent oferuje dwie klasy urządzenia czyli standardową którą jest linia Macros 700 i Maxima 900 jak również wersje premium S700 i S900. Urządzenia z linii Macros i Maxima objęte zostały 24 miesięczną gwarancję a te z linii S700 i S900 posiadają 36 miesięczną gwarancje. Współpracujemy z marką Berto’s od 2011 roku i cieszymy się pokaźną listą referencyjną zadowolonych klientów. Posiadamy części zamienne i przygotowany jak i przeszkolony przez producenta dział techniczny. 

Nasza firma zajmuje się profesjonalnym doborem urządzeń grzewczych marki Berto’s do potrzeb projektu i wyposażenia kuchni gastronomicznej. Doradzamy, pomagamy dobrać odpowiednie urządzenia które w kolejnym kroku dostarczamy i montujemy. Po montażu urządzeń, szkolimy personel z prawidłowej obsługi i zapewniamy obsługę po sprzedażową. W razie zainteresowania, zapraszamy do kontaktu!

Kuchnie indukcyjne marki Berto's

Kuchnie indukcyjne marki Berto’s cechują się wysoką jakością komponentów i długim okresem gwarancji wynoszącym aż 36 miesięcy. W przypadku profesjonalnych trzonów indukcyjnych, długa gwarancja to mocna karta przetargowa iż 80% wartości urządzenia stanowią moduły indukcyjne które są komponentami elektrycznymi i są bardziej podatne na awarie od standardowych palników gazowych. Berto’s oferuje moduły indukcyjne o mocy 3,5, 5 i 7 kW w modułach o szerokości 400mm i 800mm w obu liniach 700 i 900. Kuchnie indukcyjne występują w wersji na podstawie szafkowej albo nablatowej które można instalować w na wspólnych podstawach albo podstawach chłodniczych. Profesjonalne gastronomiczne kuchnie indukcyjne Berto’s mogą posiadać standardowe sterowanie albo elektroniczne sterowanie B-flex ułatwiające regulacje mocy.

Kuchnie gazowe Berto's

Berto’s oferuje profesjonalne trzony gazowe 2, 4 i 6 palnikowe w wersji nastawnej do zamontowania na wspólnej podstawie albo podstawie chłodniczej jak również kuchnie gazowe wolnostojące na zabudowie szafkowej i wersje z piekarnikiem elektrycznem bądź gazowym.

Nowe, zaprojektowane przez Berto’s, żeliwne palniki z rozdzielaczem płomienia z mosiądzu i o dużej grubości, przymocowane szczelnie do płaszczyzny ze stali AISI 304, dogłębnie formowanej, są w stanie osiągać duże moce 6 kW i 10 kW. Wysoka wydajność energetyczna jest zagwarantowana dzięki potrójnym otworom, a niewielkie średnic rozdzielaczy płomienia zapewniają oszczędność gazu do 30% rocznie w porównaniu z tradycyjnymi palnikami.

Kuchnie elektryczne z linii 700 i 900 Berto's

W ofercie Berto’s znajdziemy profesjonalne trzony elektryczne z okrągłymi o kwadratowymi elementami grzewczymi. Kuchnie elektryczne dedykowane do profesjonalnej gastronomii występują w linii 700 i 900 z których można zbudować ciąg grzewczy do każdej restauracji. Elektryczne kuchnie gastronomiczne Berto’s mogą być zamówione w wersji nastawnej albo na zabudowie szafkowej czy z piekarnikiem elektrycznym, konwekcyjnym bądź gazowym.

Okrągłe płyty grzewcze zastosowane w trzonach elektrycznych Berto’s posiadają średnicę 220mm i mają moc 2,6 kW

Kwadratowe płyty grzewcze zastosowane w trzonach elektrycznych Berto’s posiadają rozmiar 220x220mm i moc 2,6 kW albo 300x300mm z mocą grzewczą 3,5 kW i występują w linii 900

Frytownice gazowe i elektryczne Berto's

Berto’s oferuje szeroką gamę profesjonalnych jedno i dwukomorowych frytownic gastronomicznych. Profesjonalne frytkownice gastronomiczne marki Berto’s posiadają bardzo dobrą relacje mocy grzewczej do pojemności komory i cechują się wysoką jakością wykonania. W linii Macros 700 i S700 znajdziecie Państwo frytownice gazowe o pojemności 10, 15, 18 i 20 litrów i profesjonalne elektryczne frytownice 1 i 2 komorowe o pojemności 10 bądź 18 litrów. Frytownice elektryczne z linii 900 występują w opcji jedno i dwukomorowej o pojemności 18 i 20 litrów zaś gazowe frytkownice z linii 900 posiadają 1 bądź 2 komory o pojemności 18, 20 i 22 litrów. Gastronomiczne frytownice Berto’s mogą posiadać klasyczne sterowanie regulacji mocy albo nowoczesne, elektroniczne sterowanie B-flex pozwalające na precyzyjną regulacje temperatury. Dodatkowo, sterowniki B-flex zarządzają elementami grzewczymi w sposób inteligenty i energooszczędny dzięki czemu oszczędzamy pieniądze a urządzenie działa w wydajniejszy sposób. 

Bertos również oferuje frytownice 2 komorowe o pojemności 7+7 litrów (dwie 7 litrowe komory) w module o szerokości 700mm. Takie urządzenie jest bardzo praktyczne w przypadku konieczności smażenia dwóch różnych rodzajów produktów takich jak frytki i skrzydełka w dwóch oddzielnych komorach jednocześnie zajmując minimalną ilość miejsca w kuchni

Makaroniarki gazowe i elektryczne Berto's

Bertos produkuje jedno i dwukomorowe urządzenia do gotowania makaronu. Makaroniarki Berto’s występują w wersji gazowej jak i elektrycznej. Makaroniarki z linii 700 posiadają pojemność 30L a makaroniarki gastronomiczne z linii 900 posiadają zbiorniki o pojemności 40L. Warnik do makaronu Berto’s to doskonałe urządzenie do gotowania makaronu, ryżu, warzyw i jajek, dzięki bardzo szybkiemu zagotowywaniu się wody, zarówno w wersji gazowej jak i elektrycznej. Zawór uzupełniający wodę w komorze jest umieszczony w przedniej części urządzenie co ułatwia regulację przepływu wody oraz gwarantuje czystość zbiornika, ułatwiając usuwanie pozostałości jedzenia.
Zbiornik komory jest tłoczony ze stali AISI 316 z szerokimi zaokrąglonymi obrzeżami i jest wyposażony w podwójne dno do stawiania pojemnych koszy. Producent oferuje szeroką gamę koszy do gotowania makaronu. 

Gazowe grille lawowe i wodne Berto's

Grillowanie jest najbardziej naturalnym sposobem gotowania.
Kamień wulkaniczny, dzięki swoim właściwościom, umożliwia odtworzenie tradycyjnego sposobu gotowania na węglu, z dokładniejszą kontrolą temperatury, łatwiejszego czyszczenia i większego bezpieczeństwa użytkowania. Dzięki nachyleniu, nadmiar tłuszczy spływa do dużej szufladki.
Ruszty wodne, dostępne w wersjach gazowych, umożliwiają grillowanie w sposób maksymalnie naturalny oraz zdrowy, uwydatniając w ten sposób najlepsze charakterystyki organoleptyczne potraw, sprzyjając dyspersji tłuszczy i zapewniając zdrowszą żywność. Palniki umieszczone są nad strefą dostępną przez obszerną i wyciągalną  szufladę ze stali nierdzewnej, która jest napełniona wodą. Woda ta, obecna w zbiorniku pod płaszczyzną gotowania umożliwia potrawom zachowanie ich miękkości. Służy ona również do pochłaniania dymu oraz zbierania tłuszczy. Wszystkie komponenty są całkowicie wyciągalne, a grupa rezystancji może być uniesiona w celu całkowitego i dokładnego wyczyszczenia  znajdującego się poniżej zbiornika. Ruszt, wykonany całkowicie ze żeliwa, posiada formę, która umożliwia pracę na obszernej powierzchni zdatnej dla potraw przeróżnego rodzaju (mięso, ryby, warzywa).

Płyty grillowe gazowe i elektryczne Berto's

Berto’s produkuje szeroką gamę gastronomicznych  gazowych i elektrycznych płyt grillowych. Płyty grillowe posiadają gładką, ryflowaną lub gładko-ryflowaną powierzchnie grzewczą.
Jednolitość grillowanych potraw jest zapewniona dzięki złożonej płaszczyźnie składającej się z części górnej wykonanej ze stali nierdzewnej AISI 316 która zapewnia wytrzymałość i doskonała higienę i części dolnej wykonanej ze stali. Dolna część płyty zapewnia maksymalną dyfuzję ciepła i zoptymalizowaną oszczędność energii. Pozostałości po grillowaniu są odprowadzane przez  otwór o dużych wymiarach odpowiednim kanalikiem do pojemnego zbiornika. Płyty grillowe posiadają standardową stalową powierzchnie albo powierzchnie „Compound steel” jako lepszy odpowiednik chromu. Rozwiązanie które oferuje Berto’s jest wydajniejsze, może pracować w wyższych temperaturach i jest mniej podatne na zniszczenia niż ówcześnie stosowany chrom. Płyty grillowe gazowe i elektryczne cechują się wysoką jakością wykonania i wysoką mocą grzewczą. 

Kotły warzelne gazowe i elektryczne Berto's

Berto’s oferuje elektryczne i gazowe kotły warzelne w linii 700 i 900 o pojemnościach 50, 100, 150 i 200 litrów. Gastronomiczne kotły warzelne dostępne są w wersji gazowej lub elektrycznej, z podgrzewaniem bezpośrednim, zalecane dla gotowania potraw gęstych takich jak zupy, gulasze, kremy i sosy.
Zbiorniki (pojemność 50, 100, 150 czy 200 litrów) ze stali AISI 316, z wysoką odpornością na korozję powodowaną obecnością soli i sosów, może być również używany, dzięki umieszczeniu koszy, do gotowania dużych ilości warzyw.
Operacje czyszczenia i konserwacje są ułatwione dzięki zaokrąglonym obrzeżom oraz kranikowi odprowadzającemu, łatwemu w demontażu.

Berto’s również oferuje kotły warzelne przechylne do gotowania dużych ilości potraw, również o wysokim stopniu kwasowości. Dostępne w wersji z podgrzewaniem bezpośrednim dla gotowania potraw płynnych niewymagających mieszania, oraz w wersji z podgrzewaniem pośrednim (gaz, elektrycznie, na parze) dla potraw gęstszych, takich jak kremy i sosy.
Zbiornik ze stali AISI 316, z wysoką odpornością na korozję powodowaną solą i sosami, może być rownież stosowany do gotowania dużych ilości warzyw, poprzez umieszczenie w nim koszy.
Zmotoryzowane urządzenie przechyłu, umieszczone na przedniej osi, ułatwia praktyczne użytkowanie przez operatora oraz wykonywanie operacji czyszczenia i konserwacji.
Struktura nośna jest wykonana ze stali nierdzewnej inox o grubości 30/10.

Patelnie przechylne gazowe i elektryczne Berto's

Berto’s oferuje gastronomiczne patelnie przechylne charakteryzujące się zbiornikiem całkowicie wykonanym ze stali AISI 304, o grubości 20/10 i pojemności od 11.5, 24, 80 do 120 litrów, patelnie umożliwiają różne rodzaje gotowania potraw:  smażenie, podsmażanie, grillowane oraz gotowanie bezpośrednio na dnie zbiornika.
Dzięk dużej grubości spodu patelni, temperatura jest rozprowadzana w jednolity sposób na całej powierzchni, gwarantując tym samym jednolite gotowanie potraw oraz oszczędność energii.
Zawór do wody umieszczony został w tylnej części płaszczyzny roboczej. Zaokrąglona struktura przechylanego ręcznie zbiornika zapewnia łatwość w czyszczeniu. 

Jesteś zainteresowany ofertą na urządzenia Berto's ?

Jesteś zainteresowany zakupem urządzeń grzewczych bądź ciągiem grzewczym? Posiadasz projekt? Skontaktuj się z nami, chętnie wycenimy urządzenia pasujące do koncepcji Twojej gastronomii. Możesz załączyć swoją specyfikacje a otrzymasz wycenę na urządzenia Berto’s.

Potrzebujesz wsparcia?

Posiadasz projekt technologiczny i nie jesteś pewien czy nasza firma będzie mogła dostarczyć zaprojektowane dla Ciebie rozwiązania? A może szukasz konkretnego urządzenia i chciałbyś się dowiedzieć więcej informacji na jego temat zanim dokonasz wyboru? Skontaktuj się z nami! Znamy się na rzeczy i lubimy swoją pracę

Marcin Zganiacz (Handlowiec)

+48 503 443 111

Marcin Wencel (Handlowiec)

+48 609 105 996