Urządzenie sous vide hendi - Wencel Sp. z o.o.
0
Koszyk
Użytkownik
Wencel Sp. z o.o.
shadow

Sous vide Hendi - 225448

Cena netto: 1013 PLN
Cena brutto: 1245.99 PLN

NEGOCJUJ CENĘ TEGO PRODUKTU

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do prowadzenia korespondencji elektronicznej jak i telefonicznej, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883).


Dostpna ilość: 1
Ilość sztuk:
Sous vide Hendi - 225448

Parametry:
długość w mm: 330
szerokość w mm: 600
wysokość w mm: 300
moc (w): 600
napięcie (V): 230
pojemność (l) : 20

Rewelacyjne urządzenie do gotowania w niskich temperaturach SOUS-VIDE marki Hendi. Prezentowany model powinien znaleźć się na wyposażeniu każdej kuchni, pozwala na przyrządzanie smacznego i zdrowego jedzenia.

Urządzenie Sous Vide pozwala na przygotowanie wybornych potraw o bogatym smaku i konsystencji, których nie da się osiągnąć innymi znanymi metodami. Żywność nie traci aromatu ani wartości odżywczych, zachowuje witaminy, naturalne soki i pozostaje delikatna i soczysta. Metoda sous vide to jeden z najbardziej wydajnych sposobów wykorzystania zalet gotowania w niskiej temperaturze. w ten sposób można przygotować mięso,ryby, warzywa, a nawet owoce – wystarczy tylko ustawić odpowiednią temperaturę, a resztą zajmie się urządzenie. Stała niska temperatura zapewnia równomierne ugotowanie, a przy poprawnie ustawionej temperaturze potrawa nie może się nie udać. W przypadku gotowania w woreczku próżniowym, naturalne aromaty i soki wprowadzane są do żywności dając w efekcie wyśmienity smak i idealną konsystencję. Zastosowanie urządzenia Sous Vide optymalizuje pracę w kuchni. Żywność można przygotować z kilkugodzinnym albo nawet kilkudniowym wyprzedzeniem. Po przygotowaniu żywności można ją pozostawić w urządzeniu do momentu podania – żywność można tak zostawić na kilka godzin a nawet dni bez ryzyka zepsucia. Nawet najgrubsze kawałki mięsa zyskują miękkość i tają się soczyste.

Cechy produktu:
– Urządzenie do gotowania potraw zapakowanych w woreczki próżniowe – potrawy gotowane są w kąpieli wodnej w temperaturze poniżej 100 °C.
– Dzięki tej metodzie gotowane jedzenie jest soczyste i delikatne oraz zdrowsze, zachowuje witaminy, enzymy i naturalne soki.
– Naturalna struktura produktu nie jest uszkodzona podczas gotowania,
– Mniejsza redukcja produktu wyjściowego niż podczas tradycyjnego gotowania o ok. 20%.
– Przydatność do spożycia potraw jest dłuższa.
– Idealne do restauracji typu a la carte.
– Odpowiednie do przygotowywania jedzenia poza godzinami największego ruchu.
– Pozwala zachować stałą jakość serwowanych potraw.
– Obudowa wykonana w całości ze stali chromowej.
– Pokrywa ze stali nierdzewnej z uszczelką silikonową.
– Bardzo precyzyjny termostat z możliwością regulacji temperatury co 0,1 °C (45 – 95°C)
– W zestawie separator, 6 przekładek i pokrywa ze stali nierdzewnej.





 

Regulamin sklepu
Wzór odstąpienia od umowy
Polityka prywatności
Bezpieczeństwo
Rodzaje płatności
Wysyłka i koszty

 

Wencel Sp. z o.o.
ul. Potockich 105a
04-534 Warszawa

tel: 22 613 32 12
kom. 609 105 996

info@wencel.pl